Fora de Sèrie
07/01/2013
Fora de Sèrie
La UPV homenatja la serigrafia valenciana amb l'exposició Fora de Sèrie
 
Comisario: Antonio Alcaraz
Fecha y hora: 07/01/2017 | 20:00h
Lugar: Sala de Exposiciones Rectorado UPV

Comissariada per Antonio Alcaraz, la mostra recull una selecció de 71 serigrafies del Fons d’Art de la UPV, adquirides o donades a aquest per la família de José Llopis, fundador i principal impulsor de l’històric taller Ibero-Suiza (1963-1998), una referència indiscutible pel que fa a l’estampació artística. No en va, el seu elevat nivell de perfecció i professionalitat en l’estampació d’obra gràfica original comportà que els seus tallers acolliren –des de mitjan dècada dels 60 fins a la dècada dels 90– els principals artistes espanyols del moment.

Així, des de l’acostament inicial de creadors vinculats a l’art pop, l’art òptic o l’art geomètric, fins a Zóbel o Tàpies, passant per artistes de clar compromís polític com Renau, Genovés, Equip Crònica o Equip Realitat, tots van trobar en la serigrafia d’Ibero-Suiza una tècnica ideal, pel seu caràcter industrial, la seua afinitat amb els procediments, els efectes i matisos obtinguts i els recursos dels mitjans de comunicació.

D’aquesta manera, “Fora de sèrie” oferirà al visitant la possibilitat de gaudir de creacions d’autors com  l’Equip Crònica, l’Equip Realitat, Renau, Saura, Yturralde, Sempere, Carmen Calvo, Teixidor, Gordillo, Guerrero, Tàpies, Mompó, Campano, Torner, Rueda i un llarg etcètera d’artistes de primer nivell, a més d’observar directament el material imprès conservat durant dècades per la família de José Llopis. Estampes dedicades; cartells; proves de taller, color o registre; estampes incompletes amb anotacions; positius per a insolar pantalles, i la resta de joies d’interès per a especialistes i investigadors en l’àmbit de l’obra gràfica contemporània.

L’exposició, de lliure accés per a qualsevol persona interessada, podrà visitar-se fins al pròxim 25 de març, de dilluns a divendres –laborables– d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.